Jeanette Steijer

Jeanette Steijer

Namn: Jeanette Steijer
Familj: Två söner, Marcus 19 och Simon 17
Ålder:  49

Vill du ställa en fråga direkt till Jeanette? 
Då går det bra att mejla till jeanette@vardagspuls.se
Svaret publiceras sedan här i bloggen – och givetvis är du som frågeställare anonym.

Gör till vardags: Driver eget företag, arbetar med patienter på klinik i Stockholm samt far och flänger i största allmänhet.

Tittar på: Nyheter.

Lyssnar på: Allt från Alesso till Arvingarna.

Vanligaste vardagsmiddagen: Med barnen: Spagetti och köttfärssås, Själv: Någon form av lax med sallad på bladspenat, avokado och tomater.

Får positivt hög puls i vardagen av: Att träffa så mycket olika människor, varje dag, skratta tillsammans med någon, lyssna på bra musik. Känna solen som värmer och mycket mer.

Får negativt hög puls i vardagen av: När jag är för mycket tidsoptimist.

Har du förberett dig på något sätt inför Vardagspuls? Nej kastar mig ut i det! Har massor av ämnen som jag vill blogga om.

Om din mamma skulle beskriva dig hur skulle hon göra det? Snäll, glad och glömsk.

Vilken är den vanligaste förändringen i tillvaron som ger snabb och bra effekt? Lägg dubbelt så mycket grönsaker på tallriken som du brukar och jag pratar inte om isbergsallad, gurka och tomat.

När du går och handlar inför veckan vad är det som alltid slinker med? Någon god ostbit.

När du ska lyxa till det lite vad gör du då? Bjuder in familj och vänner, lagar god mat – gärna plockmat och njuter av stunden.

Om du var folkhälsominister vad är det första du skulle göra då? Använda mycket mer resurser på att arbeta preventivt när det gäller barn och ungdomar och hur de mår, äter och rör på sig.

God svampmacka med gremolata Bild: Arla.se

Bästa fredagsmyset med svampsmörgås!

Publicerat: 2015-09-10   |  Jeanette Steijer
Kategori: Kost

Svamp – ett fantastiskt spännande livsmedel! Har man tur och lust kan man plocka själv och då blir den där kantarellmackan billig lyx. Annars finns det att köpa och beroende på sort kan det då bli lite dyrare. Champinjoner brukar vara hyfsade i pris och smaksätter man dem t.ex. med vitlök, kryddor eller varför inte med denna gremolata som finns i receptet på bilden så höjs smakupplevelsen några nivåer.

Svamp är ett energifattigt livsmedel. Det består till 90 % av vatten, innehåller endast några få procent protein och endast lite fett och kolhydrater. Sen innehåller de en del B och C-vitaminer samt mineraler. Så i det stora hela ett bra livsmedel om man tänker lite lågkalori.  I detta recept har använts vispgrädde och där kan man byta ut mot magrare produkt om man vill.

Det finns enligt min mening inte mycket som slår en kantarellmacka. Jag hann tyvärr inte ut för någon månad sen när det fanns MASSOR av svamp enligt svampplockande vänner så man får kanske göra ett nytt försök i helgen...

Läs gärna här om 9 tips inför svampturen!

Må gott!