Jeanette Steijer
Jeanette Steijer

Jeanette Steijer är dietist med expertis inom mat och hälsa. Här bloggar hon om bra mat för dig som vill äta sunt och hålla formen.

Smarrigt mellanmål Bild: Arla.se

Bästa mellanmålen!

Publicerat: 2015-08-30   |  Jeanette Steijer

Varför ska du äta mellanmål?

En del frågar sig om man verkligen behöver äta mellanmål och speciellt om man nu försöker att tänka på det här med vikten. De flesta känner nog att det behöver fylla på med energi någon gång under dagen mellan huvudmåltiderna. Ett mellanmål kan faktiskt vara till hjälp för att hålla vikten. Det kan hjälpa dig att hålla blodsockret stabilt under dagen förhindra att du blir så där vrålhungrig innan middagen och inte klarar av att gå förbi chokladhyllan på väg hem. Barn och ungdomar som rör på sig mycket kan också behöva ett ganska stabilt mellanmål. Då gäller det att se till at de får något bra, lagom mättande som ger energi innan träning eller håller humöret uppe fram till middagen.

På Arlas hemsida hittar du massor av bra tips och läsning om mellanmål. Här kan du till exempel hitta tips och recept på bra mellanmål i olika storlekar för dig som vill ha lite koll på hur mycket kalorier eller energi olika mellanmål innehåller.  Här kan du också och läsa mer om bra mellanmål för tonåringar. Smörgåsen på bilden med recept här är en riktigt smarrigt mättande historia när det behövs lite mer energi. Mina tonårskillar gillar!

Läs gärna också vad min kollega skrivit om mellanmål för stora och små.

Må gott!