Jeanette Steijer
Jeanette Steijer

Jeanette Steijer är dietist med expertis inom mat och hälsa. Här bloggar hon om bra mat för dig som vill äta sunt och hålla formen.

Att ta sig upp ur den sköna soffan är inte alltid så enkelt Bild: Pixabay

Bästa tipsen för att komma igång!

Publicerat: 2016-09-12   |  Jeanette Steijer

Vad motiverar dig att ge kroppen en paus från stillasittande läge? Det gäller att hitta sin grej och sin motivation men det kan också ta lite tid innan man hittat den. Ibland är man inte motiverad alls - soffan är sååå skön. Då försöker jag tänka fram känslan jag har när jag väl gjort min träning.

Det finns dock ett träningspass i veckan som jag inte har svårt alls att motivera mig till. Det är mitt stående lördagspass med en fantastisk instruktör som heter Janne. Han håller nämligen i något som heter Dance-aerobic och jag kan lova att det dansas. Första gången för flera år sedan bokade jag mig på passet mer av brist på annat pass som passade den lördagen. Tänkte att det där med aerobics gjorde jag ju på 90-talet och var liksom klar med det men så positivt överraskad jag blev.

Detta var nämligen något helt annat än det jag kom ihåg. En lite svårare koreografi som byggs upp under passet så att man tillslut gör en hel liten dans i ett tempo som ger både svett, flås och leende på läpparna. Dans har ju den effekten – man blir glad!

Sedan dess återkommer jag alltid till detta pass så ofta jag kan. Ännu bättre att en av mina goda vänner gillar passet lika mycket som jag så vi hinner se och babbla på vägen dit, träna och babbla på vägen hem – perfekt!!

Så bästa tipsen blir:

  1. Våga prova något helt nytt – vem vet du kanske hittar en ny favoritgren
  2. Bestäm med kompisen så att man inte kan hoppa av. Peppa varandra om motivationen tryter.
  3. Fundera inte så mycket om det nu blir bra eller passar dig – bara prova!!