Jeanette Steijer
Jeanette Steijer

Jeanette Steijer är dietist med expertis inom mat och hälsa. Här bloggar hon om bra mat för dig som vill äta sunt och hålla formen.

Vardagsmotion med Leila Bild: Vardagspuls.se

Gå vilse!

Publicerat: 2015-12-14   |  Jeanette Steijer

Det var väl ett roligt tips när det gäller att få vardagsmotion!? Såg det på en hemsida som hade en lång lista på hur man kan få in mer rörelse i vardagen. Även gå ut med hunden en gång till, gå ut med grannens hund, skrapa bilrutorna extra noga och skriv ut papper på skrivaren som ligger längst bort var några andra kreativa tips.

I tisdagens avsnitt av Vardagspuls så tipsade Leila om massa bra sätt att tänka rörelse i vardagen och jag gillade verkligen hennes handduksträning. Just det där att det inte behöver bli så omständigt varje gång man ska träna. Att man faktiskt kan göra upphopp i vardagsrummet i 1 minut – då har man tränat som Kalle Zackari Whalström pratade om tidigare i höstas. Eller 10 armhävningar och ett gäng situps på morgonen innan duschen – också träning! Eller slå vad med barnen om att man ska göra plankan varje dag i 1 månad och se vem som kan stå längst sen (yngsta tonårssonen vann - grrrr)

Nu när vi går mot jultider och ledighet kanske vi verkligen ska ta oss en funderare över att hur vi är allra snällast mot våra kroppar. Jo, för de flesta av oss är det faktiskt genom att ge våra kroppar paus från att vara så mycket stilla… ja tänk över den.. ge kroppen en paus från att vara så mycket stilla… våra fantastiska kroppar är skapade för att röra på sig. Låt den få göra det! Gå, spring, dansa, städa för full musik, lek med barnen, simma, eller vad du vill. Mycket skönare att ligga på soffan och koppla av sen!

Här hittar du fler tips av Leila på vardagsträning.

Må gott!