Sidans innehåll presenteras i samarbete med Arla
Bild: Jeanette Steijer

Godaste, lättaste limpan

Publicerat: 2015-09-20   |  Mat- och viktbloggen
Kategori: Kost

Den här limpan har hängt med i olika variationer under många år. Den är så lätt att röra ihop och variera innehållet på. Ser inte mycket ut för världen på bilden men jag lovar så god! Jag brukar använda den som fikabröd ibland för den är lite söt och samtidigt mättande – perfekt mellanmål. Man kan kort säga att som bas har man någon typ av mjöl, filmjölk, bikarbonat, salt och honung eller sirap. Varianten jag gjorde idag var glutenfri (blandning av havre-, teff- och rismjöl samt fibrex) med både linfrön, pumpafrön och valnötter. Jag kryddade också med lite brödkryddor vilket ger en mustig smak.

Här hittar du exempeI på en fillimpa. I detta recept använder man vetemjöl och havregryn men man kan även använda andra mjölsorter. Prova dig fram och använd det du har hemma. Bara att röra ihop, hälla i form och grädda!

Må gott!