Jeanette Steijer

Jeanette Steijer

Namn: Jeanette Steijer
Familj: Två söner, Marcus 19 och Simon 17
Ålder:  49

Vill du ställa en fråga direkt till Jeanette? 
Då går det bra att mejla till jeanette@vardagspuls.se
Svaret publiceras sedan här i bloggen – och givetvis är du som frågeställare anonym.

Gör till vardags: Driver eget företag, arbetar med patienter på klinik i Stockholm samt far och flänger i största allmänhet.

Tittar på: Nyheter.

Lyssnar på: Allt från Alesso till Arvingarna.

Vanligaste vardagsmiddagen: Med barnen: Spagetti och köttfärssås, Själv: Någon form av lax med sallad på bladspenat, avokado och tomater.

Får positivt hög puls i vardagen av: Att träffa så mycket olika människor, varje dag, skratta tillsammans med någon, lyssna på bra musik. Känna solen som värmer och mycket mer.

Får negativt hög puls i vardagen av: När jag är för mycket tidsoptimist.

Har du förberett dig på något sätt inför Vardagspuls? Nej kastar mig ut i det! Har massor av ämnen som jag vill blogga om.

Om din mamma skulle beskriva dig hur skulle hon göra det? Snäll, glad och glömsk.

Vilken är den vanligaste förändringen i tillvaron som ger snabb och bra effekt? Lägg dubbelt så mycket grönsaker på tallriken som du brukar och jag pratar inte om isbergsallad, gurka och tomat.

När du går och handlar inför veckan vad är det som alltid slinker med? Någon god ostbit.

När du ska lyxa till det lite vad gör du då? Bjuder in familj och vänner, lagar god mat – gärna plockmat och njuter av stunden.

Om du var folkhälsominister vad är det första du skulle göra då? Använda mycket mer resurser på att arbeta preventivt när det gäller barn och ungdomar och hur de mår, äter och rör på sig.

Gott tillbehör Bild: Jeanette Steijer

Gott tillbehör!

Publicerat: 2015-08-13   |  Jeanette Steijer

Ofta är det enkla som är det goda! Måste bara tipsa om en av mina favoritkombinationer just nu och det är paprika och rödlök snabbt stekta på pannan. Skär paprikan (gärna olika färger) i ganska stora bitar och rödlöken i klyftor. Lite olivolja i pannan och snabbstek sedan bitarna så att löken blir lite blank och paprika börjar mjukna lite men bara lite! Rör då och då så att det blir jämnt stekt men paprikan får gärna få lite brynt skal. Bitarna ska fortfarande vara krispiga - det är det som är det goda. Lite flingsalt och peppar och någon färsk örtkrydda på toppen. Idag blev det basilika men koriander, persilja eller oregano är också gott. Gott till fågel, fisk och mittimellan.

Må gott!