Jeanette Steijer
Jeanette Steijer

Jeanette Steijer är dietist med expertis inom mat och hälsa. Här bloggar hon om bra mat för dig som vill äta sunt och hålla formen.

grillade grönsaker grill Bild: Johnér

Grilla mer grönsaker!

Publicerat: 2016-06-02   |  Jeanette Steijer

Att servera hela middagen på ett stort fat har blivit en återkommande favorit hemma hos mig. Det ser så inbjudande ut!

För ett par år sedan så köpte jag Jamie Olivers kokbok ”Middag på 15 minuter” och det har varit en klar favorit sedan dess. Nu är ju Jamie Oliver ibland mycket generös med olivolja, grädde och ost i sina recept men i denna bok har han jobbat med en nutritionist. Hans grundtanke med boken var just vardagsrecept med riktigt god mat, som går snabbt och är okej med tanke på kalori-innehåll. 

Det är inte låg-kalori recept men de håller sig på en acceptabel nivå och inspirerar framförallt till att laga mat med fräscha, rena råvaror och härliga kryddblandningar. I ärlighetens namn ska tilläggas att även en van matlagare har svårt att laga recepten på 15 minuter men tar det 30 så må det vara hänt tycker jag. Allt som jag lagat från denna bok har blivit med beröm godkänt av min hårda hemmajury.

Nu startar ju den älskade grillsäsongen igen med massor av möjligheter. Mitt heta tips inför denna säsong är: grilla grönsaker – mycket grönsaker – massor av grönsaker!! Kombination av att kunna grilla och servera allt på ett fat är ju härlig.  Så är denna fräscha sallad med grillade grönsaker och räkor blir en given sommarfavorit.

Lätt, gott, smalt och vackert!

Andra härliga grönsaker på grillen är:

Må gott!