Sidans innehåll presenteras i samarbete med Arla
Bild: Jeanette Steijer

Köttfärssås med extra allt

Publicerat: 2015-06-10   |  Jeanette Steijer
Kategori: Hälsa

Som jag tidigare nämnt så är en av vardagsfavoriterna hemma hos mig spagetti och köttfärssås. Det har det varit sedan sönerna var små och fortfarande i en ålder av 17 och 19 är det en säker vardagsvinnare. Min köttfärssås får alltid en extra grönsaksboostning av antingen vad som finns kvar i kylskåpet eller vad som är i säsong. Jag river ner alltifrån morötter, squash, rotselleri, palsternacka, blomkål, vitkål, broccoli osv. Blanda och ge – det är inte så knussligt. Sedan är lök, vitlök och krossade tomater självklara ingredienser. Igår blev det ett par sardeller som fick smälta ner i såsen – ger fin sälta och mustig smak. Varför ska man då hålla på att riva ner massa grönsaker i köttfärssåsen?

  • Det blir godare
  • Det blir billigare
  • Det blir mer bra fibrer för magen
  • Det blir mer näring
  • Det blir mindre kalorier
  • Det blir bättre för miljön

Frågor på det? ;-)

Må gott!