Jeanette Steijer
Jeanette Steijer

Jeanette Steijer är dietist med expertis inom mat och hälsa. Här bloggar hon om bra mat för dig som vill äta sunt och hålla formen.

Med i vardagspuls Bild:

Hur gör man när barn inte äter

Publicerat: 2015-09-23   |  Jeanette Steijer

 

I går var jag med i Vardagspuls och pratade tillsammans med logoped Kajsa Lamm Laurin om hur man gör när barn inte äter eller vill äta.  Här i bloggen tipsar jag mer om hur vi vuxna ska tänka för att det inte ska bli för mycket energi vi får i oss så gårdagens tema var ett helt annat. Som dietist kan man verkligen ställas inför så många olika frågor och problemställningar – vilket gör jobbet fantastiskt spännande.  I slutändan handlar det om hur vi alla får till det här med mat, näring och energi för att vi ska må bra!

Kajsa har skrivit ” När ditt barn inte äter” en bok som fyller ett hål inom området. Hon är specialiserad på detta, har mycket erfarenhet och är superduktig!  Så i den boken finns stöd både till föräldrar men också till alla som jobbar med barn med denna problematik.

Jättekul att träffa teamet på Vardagspuls som tog så väl hand om oss ”icke-medie-vana” och att få svara på tittarnas frågor under programmet. Avslutningsvis fick vi ju också smaka på den supergoda laxen som Christian Hellberg lagade. Mums!

Må gott!