Jeanette Steijer
Jeanette Steijer

Jeanette Steijer är dietist med expertis inom mat och hälsa. Här bloggar hon om bra mat för dig som vill äta sunt och hålla formen.

Middag för 1 Bild: Jeanette Steijer

Middag för 1 person

Publicerat: 2015-07-09   |  Jeanette Steijer

Att laga mat till sig själv tycker många är lite tråkigt och svårt då recept och förpackningar kanske inte alltid passar till 1 portion. Alltid smart förstås att laga flera portioner och ha i frysen eller till matlåda. Jag måste tipsa om dagens middag lagad av mig själv till mig själv. Denna rätt smakar bäst helt nylagad tror jag så därför blev det 1 portion. Ja, jag vet knappt om man kan kalla det lagad när det känns så enkelt och går så fort. Man tager:

1 portion torskrygg - finns fryst i portionsförpackningar.

Några färskpotatisar - tvättade redan vid köp bara att slänga i kastrullen.

Ärtröra  - ca 100 gr. frysta ärtor som du häller lite kokande vatten på, slår av vattnet och mixar med ca 30 gr. Västerbottenost eller parmesan. Smaka av med peppar och lite salt.

Tomatsallad med basilika.

Snabbtina torsktryggen i plastförpackningen i lite ljummet vatten. Sätt på potatisen – de små färska behöver ju bara koka i ca 15 min. Gör ärtröran under tiden. Lägg torsken i en liten form. Salta, peppra och toppa med ärtröran. In i ugnen ca 15 min. Skär upp tomater bland med lite färsk basilika. Så totalt kanske det tar 20 min och då hann jag börja skriva detta inlägg också! 

Nörd som jag är roade jag mig med att räkna kaloriinnehåll på denna middag vilket blev ganska exakt 500 kcal – heelt okej vad gäller energimängd.

Sådär – smarrig middag för en person en lite grå sommardag!

Må gott!