Sidans innehåll presenteras i samarbete med Arla
Bild: Jeanette Steijer

Recept på egen rödkålssallad

Publicerat: 2015-12-21   |  Mat- och viktbloggen

Laga själv eller köpa?

Ja, det tål att tänka på i dessa stressiga jultider. Var ska man lägga ambitionsnivån med egenlagad julmat för att inte själv gå under av alla måsten och tankar om hur det ”borde” vara. Som utgångspunkt när det gäller mat så lagar jag helst själv från grunden, då vet jag vad som är i och oftast så smakar det bättre och blir ofta även billigare. Inför julbordet tänker jag likadant MEN fundera på vilka saker som du bara måste ha med och kanske kan man låta vissa saker få stå tillbaka. Vi kan ju ändå inte äta allt det där på julbuffén :-)

Jag saknar t.ex. inte revbenspjäll, köttbullar och korv om det inte finns med. Däremot sill, lax och skinka måste finnas och så rödkål förstås! Jag ser gärna mer grönt på julbordet och frossar just nu i grönkål i alla former. Rödkålsalladen gör man lätt själv och det går fort!

Här hittar du recept på egen rödkålssallad  och även ett recept på kollegan Sofia´s blogg.

Må gott och glöm inte att ta ett par djupa långa andetag ibland så här dagarna före jul!

Jeanette