Sidans innehåll presenteras i samarbete med Arla
Bild: Vardagspuls

Så får du matpengarna att räcka.

Publicerat: 2015-10-20   |  Mat- och viktbloggen

I kvällens program pratade vi bl.a. om hur man kan få ner sina matkostnader. Duktiga ekonomen Bodil Hallin hade besökt familjen Hermanssen för att hjälpa dem med matkonstanderna och hade många bra tips på lager. Jag tipsade bl.a om att äta grönsaker efter säsong och om ett par goda enkla sallader jag brukar göra på hösten. Recepten kommer här:

Grönkålssallad:

  • 200 g färsk grönkål  - riktigt fint hackad
  • 2 st äpplen – i små tärningar½ liten rödlök i tunna skivor
  • ca 25 g valnötter, i bitar
  • ½ -1 paket fetaost - smulad
  • 1-2 msk olivolja1 msk vinäger eller saften från ½ citron
  • Flingsalt och peppar

Blanda grönkål, äpplen och rödlök. Blanda olivolja, vinäger/citronsaft, salt och peppar och rör ned i salladen. Se till att dressingen fördelas väl. Toppa med lite valnöter och fetaost.

Jordärtskock- och äppelsallad:

  • Ca 400 gr. jordärtskocka
  • 1 äpple
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2-3 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • nymald svartpeppar

Skrubba eller skala jordärtskockorna, skiva dem tunt. Skiva äpplet i tunna skivor. Blanda dressingen och blanda ihop alla ingredienserna väl.

Klippet kan du se här: