Jeanette Steijer
Jeanette Steijer

Jeanette Steijer är dietist med expertis inom mat och hälsa. Här bloggar hon om bra mat för dig som vill äta sunt och hålla formen.

Goda laxsalladen Bild: Jeanette Steijer

Så gör du krämigaste dressingen.

Publicerat: 2015-09-07   |  Jeanette Steijer

...men med bara lite kalorier..

Idag ett litet tips om en riktigt god dressing som piffade upp min enkla måndagsmiddag. När jag säger enkla så menar jag i relation till matlagningsinsatsen. Man kan kanske inte ens kalla det matlagning – mer uppläggning - så skönt när man inte orkar laga mat. En ordentlig handfull färsk spenat, avokado, tomater samt kallrökt lax. Det här är egentligen en måltid jag brukar lägga ihop som lunch. Lätt att ha med ingredienserna till jobbet och ha i kylen. En lite påse spenatblad, 1 ask cocktailtomater, 2 avokado samt 1 paket kallrökt lax á 200 gram räcker till två luncher för mig. Ibland lägger jag till en klick keso, lite örtkrydda och klämmer citronsaft över salladen.

Men denna fantastiska måndag så skakade jag ihop en dressing gjord på ca ½ dl Arlas YoghurtKvarg Naturell, en liten skvätt olivolja och en liten dutt stark senap, salt och peppar.  Det är extra smart att göra dressing på denna YoughurtKvarg då den är lite krämigare men vanlig yoghurt eller t.o.m. fil funkar. Det har man ofta i kylskåpet och kan hotta upp med olika kryddor och lite olivolja och få känslan och smaken av en krämig, fyllig dressing.

Spana även in kollegans tips om matiga sallader!

Må gott!