Sidans innehåll presenteras i samarbete med Arla
Bild: Jeanette Steijer

Smörrebröd á la nyttigt

Publicerat: 2015-06-26   |  Mat- och viktbloggen

Jag har bott i Danmark i många år och då självklart ätit en del smörrebröd genom åren. Det är ju kanske inte nyttighetsfaktorn man tänker mest på när det gäller smörrebröd och de man köper ute eller äter på restaurang är ju oftast, ack, så stinna av feta pålägg, remoulad, rostad lök och majonäs – men oftast väääldigt goda! Många danskar gör ju sina egna smörrebröd t.ex till lunchlådan eller som lunch i helgen. Då finns det alla möjligheter i världen att enkelt få till några smörgåsar som är mättande, nyttiga och är ok med tanke på energimängd. Min fredagslunch blev dessa små godingar.

Börja med ett grovt osötat rågbröd – t.ex Kung Markatta´s Solrosbröd, lägg på ett par rejäla klickar keso, toppa med en halv avokado och en halv tomat. Idag fick det bli lite tapenad på avokadomackan samt några kvistar grönt på tomaten. Lite örtsalt och peppar.

På Arla.se hittade jag även en härlig macka med keso, rödlök och roastbiff.

Velbekomme og go´weekend!