Jeanette Steijer
Jeanette Steijer

Jeanette Steijer är dietist med expertis inom mat och hälsa. Här bloggar hon om bra mat för dig som vill äta sunt och hålla formen.

Kalorier i Vardagspuls Bild: Vardagspuls

Vad är bra och dåliga kalorier?

Publicerat: 2015-10-14   |  Jeanette Steijer

 

I tisdags var jag med i programmet och pratade om kalorier. Jättekul att vara med förstås och svara på så många tittarfrågor som man hinner på chatten. Tyvärr hinner man inte svara på alla man skulle vilja så tänk på att du kan skriva till mig på jeanette@vardagspuls.se så försöker jag besvara här i bloggen. 

Ja, kalorier kan vara bra att ha lite koll på som sagt och kan vara en bra hjälp för att kunna gå ner i vikt. Läs gärna vad jag skrivit tidigare om denna metod och om hur det kan vara till hjälp för en del att få lite bättre koll på sina matvanor. Nu vill jag gärna tillägga att det bästa om man vill gå ned i vikt är att hitta det sättet som fungerar just för dig och de sätten kan se lite olika ut. Min erfarenhet är att det är bättre att tänka långsiktigt och försöka ändra vanor och beteenden som har gjort att man har hamnat med de oönskade extrakilona. Sen kommer jag som dietist alltid att slå ett slag för bra varierad kost och inga extrema dieter.

Må gott!