Jeanette Steijer
Jeanette Steijer

Jeanette Steijer är dietist med expertis inom mat och hälsa. Här bloggar hon om bra mat för dig som vill äta sunt och hålla formen.

ibs, mage, vikt, hälsa Bild: Vardagspuks

Välj smart – det finns ju så mycket goood mat!

Publicerat: 2015-05-25   |  Jeanette Seijer

Oj vad spännande att få skriva om detta intressanta ämne som hälsa, vikt och livsstil är.

Som dietist träffar jag dagligen patienter som av olika anledningar behöver hjälp med hur de äter för att må bra. Det kan kan finnas många olika orsaker till varför man behöver träffa en dietist –  t.ex matallergier, mag-tarmproblem, diabetes och övervikt. Vissa problem är direkt följd av en sjukdom där det finns väldigt konkreta och specifika kostråd.

När det gäller det här med att hålla vikten eller att gå ned i vikt blir kostråden mer anpassade efter individen. Jag tror inte det finns bara en metod eller en diet som passar alla och för de flesta handlar det om att hitta ett sätt som passar just dig. Vi har ju i den här delen av världen ett överflöd av mat så för oss gäller det att välja smart och kanske mer välja bort än till. Det finns ju så mycket gooood mat – men det finns så sannerligen också en hel del mat som inte gör oss särskilt gott. 

Jag ska försöka bidra med tips, råd och synpunkter omkring detta här i bloggen med fokus på bra mat för dig, hälsan och vikten.

Må gott!