Jeanette Steijer
Jeanette Steijer

Jeanette Steijer är dietist med expertis inom mat och hälsa. Här bloggar hon om bra mat för dig som vill äta sunt och hålla formen.

Brunch i Köpenhamn Bild:

Inte bara wienerbröd och röda korvar!

Publicerat: 2015-08-25   |  Jeanette Steijer

Trots tidigare inlägg om vardagsmat så tog jag en liten semestervända till i helgen. Några dagar i Köpenhamn i strålande sommarväder var inte dumt för att förlänga sommaren. Frestelserna är ju många i wienerbröden och de röda korvarnas hemland men danskarna är också helt i framkant när det gäller nya influenser. De är duktiga på bra mat med goda råvaror, ekologi, vegetariskt m.m. Det vimlar av små matställen, fik, restauranger och matbutiker. De har behållit en del gamla traditioner som att du kan gå till slaktarbutiken, grönsakshandlaren och osthandlaren och handla och få superservice. Så här kan man välja mellan högt och lågt.

Ät inte mer bara för att det "ska" ätas upp!

Jag är rätt nöjd med min fysiska insats denna helg då vi cyklade runt och upptäckte Köpenhamns alla stadsdelar. Så min stadiga brunch på bilden gav energi till hela dagen (nästan). Hade även sönerna med så min pannkaka och Nutellan på bilden försvann.  Den lilla macronen hade ingen lust att äta och även om man egentligen inte ska slänga mat så ska vi ju heller inte agera soptunna själva. Ät inte mer än du ska bara för att det är "synd att slänga" är mitt råd.

Jag gillar att de serverade brunchen på detta sätt – på en bräda, smått och gott, fint presenterat.

Må gott!