Leila Söderholm vardagspuls blogg
Leila Söderholm

Leila Söderholm är hälsoinspiratör och personlig tränare. Här bjuder hon på sina bästa knep för att få in träning i vardagen.

Grönsaker, tomat, paprika och morot, upplagda i en skål på en träbänk. Bild: Moa Alexandersson

En utmaning att hålla!

Publicerat: 2016-01-31   |  Leila Söderholm
Har du svårt att äta så nyttigt som du skulle vilja? Ger du dig själv förbud du aldrig lyckas hålla?

Prova att göra tvärtom istället, fyll på med bra saker och njut av att du ger kroppen det den behöver. Ha ambitionen att alltid få i dig minst 500 gram grönsaker per dag, då får du i dig en stor dos av det du behöver!

Det blir också lättare att avstå från sånt som inte är bra för dig. 

500 gram låter mycket men det är det inte:

Variera färgen på dina grönsaker för att få i dig så mycket olika vitaminer som möjligt (min färgskala var inte så varierande idag, haha!)

Kramar från Leila 
Leila gör rumplyft Bild: Moa Alexandersson

Lyft din rumpa

Publicerat: 2016-01-28   |  Leila Söderholm

Heej!
När du tränar, oavsett vad eller hur du gör, så vill jag tipsa om att försöka tänka på vad och hur du gör samt försöka känna vad som arbetar i kroppen.

I den här övningen så lyfter vi rumpan från golvet och här vill jag att du ska försöka känna hur du aktiverar hela magkorsetten för att lyfta rumpan. Se om det går att göra övningen utan att gunga och verkligen jobba med magen. 

Gör så här: Ligg på rygg med benen upp mot taket. Lyft rumpan så högt du kan och med så lite gungande ben som möjligt. Titta på dina ben och känn hur du bromsar dem från att gunga.

Gör 10 st vila och upprepa 3-5 varv. 

Kram från Leila
Leila funderar på vilken övning hon ska utföra vid yoga mattan Bild: Moa Alexandersson

Gör plankan - Med en kick

Publicerat: 2016-01-24   |  Leila Söderholm

I den här övningen aktiverar vi hela bålen som faktiskt består av alla magens olika muskler, hela ryggen och t.o.m. sätet (rumpan) är med och hjälper din kärna att bistå dig i vardagen. En stark bål förebygger ryggproblem, minskar skaderisken men ger dig också en stark & funktionell kropp. 

 

Så här gör du: Stå i plankposition, spänn hela kroppen. Dra höger knä mot höger armbåge, tillbaka till utgångspositionen och byt ben. Tänk dig att din kropp ska vara rak som en planka och hjälp aktivt till genom att spänna hela kroppen. 
Lättare: Stå på knä

Gör 10 st vila och upprepa 3-5 varv. Tidigare i veckan tipsade jag om hur du kan göra raka situps, kolla in det här!

Kramar från mig
Tidigare inlägg