Leila Söderholm vardagspuls blogg
Leila Söderholm

Leila Söderholm är hälsoinspiratör och personlig tränare. Här bjuder hon på sina bästa knep för att få in träning i vardagen.

Första steget i benböjskolan, mot bänk Bild: Moa Alexandersson

Lär dig göra benböj - Steg 1

Publicerat: 2015-10-06   |  Leila Söderholm
Hej!

Idag börjar vi veckan med första steget i vår benböjarskola. Nu har vi gått igenom steg för steg i armhävningsskolan, och nu är det dags för att gå igenom olika varianter av benböj! 

Vi börjar med att du sätter dig ner på en stol och utan att sätta dig ordentligt. När rumpan nuddar stolen så reser du dig upp direkt. Tänk dig att du har ett äpple på huvudet som ska ligga kvar när du sätter dig ner. Spänn din rumpa så att du får hjälp upp. 

Sätt dig ned och upp 10 gånger, vila och upprepa 3 gånger så att du totalt får ihop 30 benböj. 

Känner du att du redan har koll på benböj kan du sätta dig ner i luften som om du hade en stol, men nu måste du istället med muskelkraft ta dig upp igen. Våga sätt dig långt bak och spänn magen, låren och rumpan för att hålla emot rörelsen. Sätt dig ner så långt som det känns ok för dig men våga också att utmana dig och komma djupare.

Gör 10 Benböj och upprepa i 4 varv så att du totalt får ihop 40 Benböj.

Klicka här för att se när jag gör benböj mot en parkbänk!

Var alltid närvarande när du tränar med din kropp, då är det lättare att jobba på rätt sätt och dina muskler svarar på ett helt annat sätt!

Börja veckan starkt och gör dig själv lite extra stolt genom att göra benböj.

Kram Leila