Leila Söderholm vardagspuls blogg
Leila Söderholm

Leila Söderholm är hälsoinspiratör och personlig tränare. Här bjuder hon på sina bästa knep för att få in träning i vardagen.

Core, coreövningar, magövningar, plattmage Bild: Moa Alexandersson

Sommarplatt mage - eller ditt eget välbehag?

Publicerat: 2016-06-05   |  Leila Söderholm
Nu är snart sommaren här, perioden då mycket fokus hamnar på hur kroppen ser ut snarare än hur kroppen mår.

 

Vi har alla råkat trycka på en länk med något liknande som "beachen 2016", ”bikinikroppen” med i titeln. Något som kan skapa negativa tankar om din kropp och hur den inte ser ut snarare än att peppa dig till träning och det hela en ond liten cirkel. 

När man hamnar i de tankarna är det viktigt att tänka efter vem man ska känna sig vältränad och snygg inför? Är det för ditt eget välmående eller för alla andras behag. Om svaret på frågan är det senare, då rekommenderar jag dig att värdera om. Lägg i stället fokus på att börja gilla din egen kropp och att vara bekväm med dig själv.

Att ha en hälsosam och vältränad kropp ger dig själv många fördelar, du kommer orka mer och du blir mer bekväm med dig själv. Det viktiga är att hela tiden träna och vara hälsosam för din egen skull - inte någon annans.

Med det sagt kommer jag nu ge er ett träningspass fyra söndagar i rad som kommer styrka din bål. En stark bål ger en stolt hållning - en stolt hållning sänder positiva signaler om ditt välmående till hjärnan. Det kan man väl kalla en win-win situation?!

 

Skriv ut passet och sätt upp den på kylskåpet, du väljer själv hur många gånger i veckan du kör passet!

Du kan använda passet hur du vill, mitt förslag är att du bestämmer att du ska göra passet ett visst antal gånger varje vecka, måndag onsdag och fredag. Sedan kan får du ett nytt pass nästa söndag, så du får lite variation på övningarna. När du sedan har alla fyra pass kan du använda dem om och om igen!

Nu kör vi!
Kram Leila