Leila Söderholm vardagspuls blogg
Leila Söderholm

Leila Söderholm är hälsoinspiratör och personlig tränare. Här bjuder hon på sina bästa knep för att få in träning i vardagen.

Bred armhävning mot mur Bild: Moa Alexandersson

Lär dig göra en armhävning – steg 2

Publicerat: 2015-09-21   |  Leila Söderholm
Hej allihopa, hoppas ni har haft en härlig helg fylld med energi!

Idag är det dags att ta nästa steg i armhävningsskolan. Nu när du har övat på att göra armhävningar mot väggen, ökar vi svårighetsgraden och sänker överkroppen genom att använda diskbänken eller muren i naturen. Det blir lite tuffare och innebär ännu mer arbete för magen. Håll dina händer lite bredare än axelbrett och sänk kroppen genom att böja armarna.

Leila visar breda armhävningar Om du känner dig stark i bålen och kan hålla din kropp rak kan du testa på att göra smala armhävningar, i samma ställning (alltså mot muren eller diskbänken). Här jobbar du mer med baksidan av armen som kallas Triceps eller "gäddhäng" (vad en gädda nu har med det att göra?).  Kom ihåg att spänna din mage, och jobba på att hålla kroppen helt rak.

Leila visar smala armhävningarGör 10 st och upprepa i 4 varv två gånger i veckan! Kom ihåg att vila mellan och nu får du totalt ihop 40 armhävningar per gång! Klicka här för att se en video när jag gör både breda och smala armhävningar! Nu är det bara att köra på, gör dig själv stolt och starta veckan starkt med ett gäng armhävningar!

Kram Leila

Har du missat något av de andra stegen? Du hittar dem här!

Steg 1 – armhävning mot vägg
Steg 3 – med knäna i backen
Steg 4 – med fötterna mot marken