Leila Söderholm vardagspuls blogg
Leila Söderholm

Leila Söderholm är hälsoinspiratör och personlig tränare. Här bjuder hon på sina bästa knep för att få in träning i vardagen.

Röda höstäpplen i träd Bild: Moa Alexandersson

Plocka äpplen = Träning

Publicerat: 2015-10-23   |  Leila Söderholm

Hallå där!

Hör du till dem som har lyckan att ha en egen trädgård? Grattis! Du har världens bästa gym på hemmaplan.

Gör ett benböj varje gång du plockar ett äpple!

Förutom att det blir fint i trädgården så får du frisk luft, du tankar dagsljus. Dessutom visar undersökningar att trädgårdsarbete gör oss lyckliga efteråt. Det är också ett glimrande sätt att låta hjärnan vila från vardagliga bekymmer, jobbtankar och stress. Har du ingen egen trädgård så erbjud dina tjänster till någon som har en och som inte hinner med den.

Nu är det hög tid att kratta löv och plocka upp fallfrukt eller skörda från träden. Ett tips från mig som jag alltid använt mig av själv är att utnyttja trädgårdsarbetet till att träna samtidigt. Jag har sju äppelträd i min trädgård och när jag plockar fallfrukt så gör jag ett benböj varje gång jag tar upp ett äpple. När skottkärran är full så kör jag för full fart till komposten och tömmer där, full fart tillbaka och fortsätt att göra benböj.

Så snart jag har tillräckligt med löv ska jag visa hur du kan träna när du krattar löv. Njut av dina äpplen och musta dem om du har för många. Jag använder vår must dagligen i smoothies och som dryck till barnen. 
Så ut i trädgården och samla energi vettja!

Frossa i 16 härliga recept med äpplen

Kram Leila