Leila Söderholm vardagspuls blogg
Leila Söderholm

Leila Söderholm är hälsoinspiratör och personlig tränare. Här bjuder hon på sina bästa knep för att få in träning i vardagen.

Leila Söderholm Vardagspuls intervaller schema Bild: Moa Alexandersson

Snabba resultat för alla

Publicerat: 2016-04-18   |  Leila Söderholm

Vill du få bättre kondition, förbättra din form och få resultat snabbt? Då är det intervaller du ska ge dig på. Bara för att du känner obehag vid själva ordet intervaller så betyder det inte att du ska köra på tills du kräks. Intervaller ska vara jobbiga, absolut, men jobbiga på din egen nivå. Är du nybörjare så anpassar du dig till det helt enkelt.  

Intervaller tycker jag är lättare att köra på löpband än utomhus, jag kan pressa mig lite längre på ett löpband. Min bästa intervall på löpband är denna Pyramid! Gör så här: Börja med att värma upp i 5 minuter genom att jogga. Öka farten rejält och spring din första intervall. När du vilar så joggar du sakta. 

 

1 minut intervall

1 minut vila

2 minuter intervall

2 minuter vila

3 minuter intervall

3 minuter vila

2 minuter intervall

2 minuter vila

1 minut intervall

1 minut vila

Denna intervall passar dig som aldrig testat intervaller förut. Intervallen är relativt kort och vilan är längre vilket gör att du känner att du hinner återhämta dig. Värm upp i ca 5-10 minuter innan du börjar genom att jogga på bandet. När du startar intervallen så öka lutningen på bandet samtidigt. Öka farten så mycket du kan och när du vilar så sänker du farten och jobbar med joggvila. 
30 sek intervall 1 min vila och upprepa 10 ggr.  
Stor kram! /Leila