Leila Söderholm vardagspuls blogg
Leila Söderholm

Leila Söderholm är hälsoinspiratör och personlig tränare. Här bjuder hon på sina bästa knep för att få in träning i vardagen.

utfallsteg, utfall, borsow, sommar, träning, sommarträning, Leila söderholm Bild: Moa Alexandersson

Starka sommarben utan redskap

Publicerat: 2016-07-17   |  Leila Söderholm

Tänkte fortsätta tipsa er om övningar där man inte behöver tänka på vad man har med sig i sin packning, som en följd av mitt förra inlägg.

Tänkte tipsa om Borsowsteg och utfallsgång! 

  

Övningsbeskrivning Borsowsteg: 
Hitta en passande plats där du kan utföra dina borsowsteg, det kan vara en gång i skogen eller på stranden, kanske en backe om du vill utmana dig extra. Ta ett stort kliv fram behåll det bakre benet så rakt som möjligt och lägg all tyngd på det främre benet. Gå ner så djupt att du kan sätta fingertopparna i marken, håll din rygg rak. Ta dig upp genom att använda främre benet och ta ett stort kliv med det andra benet.

 

Övningsbeskrivning Utfallsgång: 
Börja med fötterna bredvid varandra och ta sedan ett stort steg framåt med höger ben. Bakre foten kommer upp på tå och så sänker du kroppen så att vänster knät nästan nuddar marken. Nu lyfter du vänster ben för att ta ett långt steg framåt och sänker ner hela kroppen genom att böja båda knän så att höger knä nästan nuddar marken. 

Håll armarna rakt upp mot himlen, då får du med hela bålen och kan inte hjälpa till med armarna.

 

 

 

Upprepa detta den sträcka du bestämt dig för, planera i förväg hur många gånger du ska gå sträckan fram och tillbaka. Då har dina ben fått en ordentlig omgång! 

Kör hårt!
Kramar Leila