Leila Söderholm vardagspuls blogg
Leila Söderholm

Leila Söderholm är hälsoinspiratör och personlig tränare. Här bjuder hon på sina bästa knep för att få in träning i vardagen.

Utmana dig själv - Träna på olika nivåer

Publicerat: 2016-07-24   |  Leila Söderholm

Vi har i bloggen tidigare gått igenom hur du ska utföra armhävningar, klicka här för att komma till armhävningsskolan! Jag vill tipsa er om att armhävning går att göra på så många olika sätt. Du kan utmana dig genom att placera händerna och fötterna på ett upphöjning.

  

I denna variant ligger ryggen i en brantare vinkel vilket påfrestar axlarna snäppet mer än i nästa bild. Känns efter först i dina axlar och hur det känns när du utför övningen! Testa dig fram och se vad som passar dig.

  

Detta göra att du kan gå ner djupare med kroppen och du når då nya muskler i ryggen än vid en vanlig armhävning. Det är också väldigt bra att låta bröstmuskulaturen jobba i sin fulla längd, så att du får en bra rörlighet i bröstet. 

Har du inte möjlighet att placera både fötterna och händerna likt detta kan du givetvis enbart ha händerna eller fötter placerade högre, det utmanar också nya muskler i din rygg!

Tänk på att om du har axelproblem bör du vara försiktig med denna övning - gå bara så långt som det känns ok i övningen. 

Kram Leila