Sidans innehåll presenteras i samarbete med Arla
Bild: Annika Strömberg

Fried rice con tacoköttfärs

Publicerat: 2015-09-21   |  Mamma-bloggen

Jag hör till dem som gillar att laga mat, äta mat och prata om mat, men att laga lunch till sig själv varje dag är inte riktigt lika roligt. En bra dag kör jag en kombo av  ”Här har du ditt kylskåp” möter Kajsa Varg – man tager vad man haver och snor ihop det till nåt ätbart. Resultatet varierar förstås, men idag blev det lyckat och eftersom tacokryddad köttfärs måste vara en av Sveriges vanligaste rester tänkte jag dela med mig av mitt lunchtips.

 

Efter lite rotande i kyl, frys och skafferi blev receptet:

- en bit zucchini, i småbitar

- en salladslök

- en liten portion tacokryddad köttfärs

- en liten portion kokt ris

- några haricots verts

- chole masala (indisk kryddblandning, garam masala funkar säkert lika bra)

- ketjap manis soja

- några nötter, nötmix i det här fallet

Stek zucchini och lök, blanda i köttfärs, ris och bönor. Krydda med lite kryddblandning och sojan. Lägg upp på tallrik. Toppa med några hackade nötter.

Voilá! Från tacoträsket till en risrätt med touch av den indonesiska Nasi gorengen!