Sidans innehåll presenteras i samarbete med Arla
Bild: Johnér

Nya favoritmellanmål, del 1

Publicerat: 2015-09-28   |  Mamma-bloggen

Vissa produkter har jag tänkt länge att ”det där borde verkligen finnas för det vore så gott” och nu har Arla lanserat två av dem på samma gång! Det är två drickyoghurtar – en naturell variant och en vanilj, med samma smak som den supergoda vaniljyoghurten som finns i 1 liters variant.

Kanske känner du igen dig i detta: Du står på Pressbyrån, en mack eller liknande och vill köpa ett hyfsat nyttigt mellanmål. Helst ska det vara lätt att äta - du behöver en hand till ratten eller barnvagnen - och det ska heller inte vara så dyrt. Du kanske väljer en macka som ser lite mörk ut och förhoppningsvis innehåller lite fiber eller fullkorn, med ost och skinka och någon liten grönsak.

Sen hamnar du framför drickakylen och blicken börjar flacka; rader av läsk, vatten med kolsyra, energidryck, vatten med vitaminer, återhämtningsdryck med femtielva olika tillsatser, vatten med smak. Men du vill ha något nyttigt, gärna något som mättar lite och inte är för sött. Mjölk på flaska kan ju finnas men det mättar inte så bra och känns inte alltid helt rätt. Juice och smoothies skulle också kunna passa, men de ger bara snabba kolhydrater och du vill ha lite av allt. Vad välja? Nu finns svaret: Naturell drickyoghurt - nyttigt, mättande, inte dyrt och gott! Eller vanilj, för den delen, den passar också fint.

Om man inte är sugen på en macka till så tycker jag att tre bra, lättätna kombos till drickyoghurten är:

– lite nötmix, eventuellt med torkad frukt
– en banan
– en müslibar, varför inte en hemgjord som den här