Sidans innehåll presenteras i samarbete med Arla
Bild: Annika Strömberg

Så gör du snabbaste pizzan av köttfärssås, tortillabröd och riven ost

Publicerat: 2016-02-14   |  Mamma-bloggen

I mina senaste blogginlägg har jag berättat om mina goda föresatser för 2016, men så kom den, vabbruari, eller ja, det blir ju bara vanlig februari när man är mammaledig, men förkylning och förkylda barn. Sjuka bebisar är inte kul! Jag tycker så synd om honom när han hostar och hostar och inte förstår varför det gör ont och är svårt att andas. Inte påverkar det sömnen i någon positiv riktning heller. Och får jag inte sova, då faller de andra goda föresatserna lätt i glömska.

 

Men, jag vill ändå passa på att dela med mig av ett snabbt lunchtips av kungen av rester – köttfärssås. Visst kan man äta den igen med pasta, men ibland är det roligare med lite variation. Dessutom finns det kanske fler rester att göra åt? Som tortillabröd och färdigriven ost? Perfekt! Själv brukar jag stoppa överblivna tortillabröd i frysen. Det är ju sällan lönt att ta upp några enstaka ur frysen till tacomiddagen, utan då börjar vi på ett nytt paket. Riven ost brukar jag också stoppa i frysen, om det blir över från en påse. Tillsammans blir de en supersnabb pizza, i stekpannan.

 

Pizza på köttfärssås, tortillabröd och riven ost, steg 1

Min köttfärssås var ganska tjock i konsistensen. Är den inte det så fiska upp köttfärsen och de andra fasta ingredienserna eller låt vätskan rinna av i en sil. Bred ut på tortillabröden och toppa med riven ost, krydda på lite om köttfärssåsen var barnvänligt kryddad och lägg på ett tortillabröd till.

 

 

 

 

VärPizza på köttfärssås, tortillabröd och riven ost, steg 2m i stekpannan på medelhög värme, inget fett behövs. Vänd gärna några gånger, annars är det lätt att det blir bränt under innan osten smält och allt blivit varmt. Det kan behövas två stekspadar eller ett lock/tallrik vid vändning – det är lätt att allt havererar annars

 

 

 

 

Under tiden pizzan gräddades skar jag ner en rejäl klyfta vitkål (typ 200 gram) som jag toppade med en senapsvinägrett. Jag hade färdigblandad men det går också att ta 1 tsk dijonsenap och 1 msk vinäger och vispa i en liten skål med en liten visp och droppvis tillsätta 2-3 msk olivolja, salta och peppra lite.

 

Psst! Det går givetvis att gratinera som en vanlig pizza i ugnen också, men själv tycker jag att det är ett ganska stort energislöseri att dra upp ugnen till 225 grader bara för att köra en pizza.