Sidans innehåll presenteras i samarbete med Arla
Bild: www

Undvik juli om du kan

Publicerat: 2015-06-30   |  Mamma-bloggen

"Undvik juli om du kan..."

Här om dagen var jag och min man på ett möte på BB Stockholm dit min remiss för planerat kejsarsnitt skickats. Mötet var med överläkaren, för vad jag trodde kontroll och "godkännande" av MVCs bedömning om att kejsarsnitt behövdes. Men nej då,  någon koll behövdes inte. Istället fick jag besked om att det är fullbokat hela juli, dvs alla tider för planerade kejsarsnitt är redan bokade. "Jaha, vad gör vi då?" "Jag får ringa Danderyds sjukhus och fråga dem". Och det gör läkaren, med oss sittande bredvid. Tyvärr var beskedet där lika nedslående, även Danderyds BB har fullbokat hela juli. Det ringdes vidare, men SÖS var inte så snabba att svara så läkaren skickade hem mig med "jag får ringa runt och återkomma i eftermiddag".

Och på eftermiddagen ringer hon och meddelar att hon har ringt ALLA Stockholms BB, och ALLA har fullt hela juli. "Jag får överboka dig en dag och hoppas att det fungerar..." Nice. Känns jättebra. Det betyder att man frångår principen om att ha ett visst antal operationstider kvar för akuta kejsarsnitt för att knöla in mig i schemat. Läkaren avslutar samtalet efter ett litet "ja, kan man planera så att man inte föder barn i juli är det ju en fördel..."

Så ni som är ute i god tid (inte över 40...), har lätt för att bli gravida och kan planera era förlossningsdatum; ta doktorns råd och undvik juli och augusti!