Sidans innehåll presenteras i samarbete med Arla
Bild: Annika Strömberg

Unna dig lite eget mammamys i julstressen

Publicerat: 2015-12-20   |  Mamma-bloggen

Att få egen tid när man har en liten bebis är inte det lättaste, men ibland får man försöka fånga ögonblicket och skapa en egen lugn stund. Själv passade jag på att ta ett bad och köra lite hemmaspa här om dagen och det kan jag verkligen rekommendera. Det är över ett år sen sist jag badade badkar så jag njöt verkligen!

 

Vill du skapa dig en egen stund så fundera på när på dagen som bebisen oftast sover en längre stund. Alternativt, om du har den möjligheten, be någon gå en runda med barnet. Jag passade på direkt efter lunch, när min son brukar sova knappt en timme om det är inomhus. Ute kan han sova 3 timmar, men jag vill inte så gärna ställa honom ute när jag inte kan kolla till honom då och då.

 

Förbered vad du behöver innan – Badskum? Hårinpackning? Peeling? Ansiktsmask? Levande ljus? Musik? När barnet somnar, kasta dig på vattenkranen och starta. Gillar du inte bad eller inte har något badkar så tycker jag en lång dusch funkar nästan lika bra. Börja med de aktiva sakerna – hårinpackningen, ansiktsmasken eller vad det nu är – så får njuttiden bli så lång som den blir; tills barnet vaknar eller vattnet blir kallt, vilket som nu kommer först.

 

Hinner du så sätt dig i morgonrocken och ta en god julig smoothie efteråt och bläddra i en tidning! Varför inte den här med smak av lingon och pepparkaka? Har du bara lingonsylt så gör den gärna på naturell yoghurt istället.

 

Hoppas du får en skön stund! Och God Jul!