Fortfarande tungt och tråkigt att springa

Publicerat: 2015-08-05   |  Sofia gör en klassiker

Jag fick frågan om det är något speciellt jag behöver träna extra på inför de olika loppen. Låt mig tänka efter:

Lidingöloppet. Löpning är inte min starka sida och jag tycker faktiskt att det fortfarande är både tungt och ganska tråkigt (framförallt för att det är så tungt). Jag hade gärna avslutat min klassiker med löpningen men det blev tydligen inte lika bra TV… Och så var det det där med alla backar men det blir ett kapitel för sig.

Vasaloppet. Hur svårt kan det vara? 3 mil är väl inte särskilt långt, eller det kanske det är… Gulp! Det knepiga här är att jag knappt har stått på ett par längdskidor sedan jag gick i grundskolan men jag vann faktiskt Barnens Vasalopp en gång när jag var 6 år och gick på dagis så jag antar att det är som att cykla – har man en gång lärt sig så finns det där!

Vansbrosimmet. 1 km simmar jag i dagsläget. Bröstsim. I en varm bassäng. Ungefär fyra gånger per år (att åka till badhuset är inte ett stående inslag i vår familj). Där är jag ju nästa framme vid målet, eller var det något mer som tillkom? Öppet vatten? Iskallt? Crawla? Motströms? Jag får nog fundera en vända till över mitt träningsupplägg här tror jag…

Vätternrundan. Cykla kan väl alla? Jag har ju dessutom gått på spinningpass ibland.Undrar hur lång man cyklar på ett pass på en timme? Kanske inte 10 mil… 10 mil är det hem till min lillebror och när jag tänker efter så är det ganska långt. Drygt 1 timme i bil på motorväg. Det blir nog fler timmar på en cykelsadel. Jag har hört talas om vadderade cykelbyxor & sadelöverdrag. Låter som en bra investering! Och så var det en juste cykel man skulle ha. Antar att min 3-växlade med trasiga bromsar som jag har ärvt av J’s morfar kanske inte duger till detta ändamål.

Men men, det är långt dit än…