Sofia Ekblom
Sofia gör en klassiker

Namn: Sofia Ekblom 
Familj: Gift med Jörgen, tre barn – Tuva 11 år, Max 9 år, Stella 5 år
Ålder:  35 år

I första säsongen av Vardagspuls, fick Sofia Ekblom hjälp att komma igång med bra mat och träning. Det hela avslutades med att Sofia sprang vårruset – helt otänkbart bara några månader tidigare. Nu har Sofia fått blodad tand och ska göra en tjejklassiker. Följ hennes resa här i bloggen!

Gör till vardags: Driver en egen redovisningsbyrå.
Tittar på: TV-serier i sträck. När jag väl tittar vill jag se många avsnitt i följd. Har äntligen hittat till True Detective så just nu är jag fast i Louisiana
Lyssnar på: Är en succer för 90-tals pop. Musik som man blir glad av och gärna med löjligt enkla texter.
Vanligaste vardagsmiddagen: Varannan vecka ett ihop-plock av det som finns i kylen och varannan vecka en hemkörd matkasse. Skönt när någon annan tänker ut en hälsosam matsedel och kör hem matvarorna.
Får positivt hög puls i vardagen av: En lång skön galopptur på hästryggen
Får negativt hög puls i vardagen av: När jag har varit en tidsoptimist och inser att timmarna inte räcker till för det jag vill göra och det jag vill leverera .

Gunnar hjälper mig hitta glädjen i löpningen

Publicerat: 2015-09-10   |  Sofia Ekblom

Idag fick jag träffa den fantastiskt inspirerande Gunnar Söderström som hjälpte mig att försöka hitta glädjen i löpningen. Som han uttryckte det: träningspasset ska vara enkelt, roligt och lättsamt i början, de tyngre passen kommer senare.

Vi tittade på min löpteknik och jag fick tipset om att brösta upp mig mera för att få ett lättare löpsteg, dvs komma mer framåtlutad och upprätt iom att jag har en tendens till att säcka ihop och bli tung. Jag skulle även korta in steget då jag tar för långa steg och slösar för mycket energi på det. Sist men inte minst så skulle jag ta det lugnare för att orka längre.

Jag tyckte att jag sprang überlångsamt men det visade sig att jag sprang på 6,5 min/km. Mitt mål för Lidingöloppet är att komma under 90 min och det motsvarar 9 min/km så det finns gott om tid att ta det lite lugnare. Passet var verkligen roligt, mycket tack vare Gunnars otroliga energi. Som hemläxa fick jag att under helgen springa ett lite längre pass.