Sofia Ekblom
Sofia gör en klassiker

Namn: Sofia Ekblom 
Familj: Gift med Jörgen, tre barn – Tuva 11 år, Max 9 år, Stella 5 år
Ålder:  35 år

I första säsongen av Vardagspuls, fick Sofia Ekblom hjälp att komma igång med bra mat och träning. Det hela avslutades med att Sofia sprang vårruset – helt otänkbart bara några månader tidigare. Nu har Sofia fått blodad tand och ska göra en tjejklassiker. Följ hennes resa här i bloggen!

Gör till vardags: Driver en egen redovisningsbyrå.
Tittar på: TV-serier i sträck. När jag väl tittar vill jag se många avsnitt i följd. Har äntligen hittat till True Detective så just nu är jag fast i Louisiana
Lyssnar på: Är en succer för 90-tals pop. Musik som man blir glad av och gärna med löjligt enkla texter.
Vanligaste vardagsmiddagen: Varannan vecka ett ihop-plock av det som finns i kylen och varannan vecka en hemkörd matkasse. Skönt när någon annan tänker ut en hälsosam matsedel och kör hem matvarorna.
Får positivt hög puls i vardagen av: En lång skön galopptur på hästryggen
Får negativt hög puls i vardagen av: När jag har varit en tidsoptimist och inser att timmarna inte räcker till för det jag vill göra och det jag vill leverera .

Gå ner i vikt med löpning Bild: Johnér

När kommer den där flow-känslan egentligen..?

Publicerat: 2015-08-17   |  Sofia gör en klassiker

Körde ett backpass under gårdagen. 4 km på i mycket kuperad terräng. Kändes faktiskt sådär – benen var som tunga stockar och det gick trögt.

Måste erkänna att Lidingöloppet skrämmer mig lite. Hur mycket jag än vill så har jag fortfarande inte nått den där känslan av att löpning är roligt, det är verkligen något jag en dag skulle vilja känna.

Det där magiska ”flowet” som får en att kunna springa hur långt som helst… jag tror att det bara är en skröna (men jag skulle gärna vilja bli motbevisad!).