Tina Löfström
Tina Löfström

Här bloggar Tina Löfström om de senaste rönen inom lyckforskning och personlig utveckling – hur dina tankesätt kan påverka hur du mår.

tacksamhetssms Bild: Tina Löfström

Lyckoövning: Tacksamhetssms

Publicerat: 2016-02-10   |  Tina Löfström

Tänk på alla människor i din närhet som gör dig gott och får dig att känna dig älskad och uppskattad. Det kan vara Kajsa på jobbet som utan att tveka tog över din arbetsuppgift för att du blev sjuk och fick gå hem tidigare. Eller din man som (trots att det var din tur) tog disken. Eller ditt barn, vars skratt och livsglädje bringar dig lycka varje dag, bara av att vara i närheten.

Alla dessa personer bidrar till att din vardagsglädje ökar. De underlättar, hjälper, får dig att skratta, visar kärleksfullhet och följer dig genom livet. Hur ofta tackar du dem för det? I Tinas Lyckoskola del 2 skrev jag om hur relationer påverkar vårt välmående och idag ska jag berätta om en övning som hjälper dig och dina medmänniskor att bli lyckligare och komma varandra närmre.

Det är en superenkel övning, som hjälper dig att sätta strålkastaren på det vackra i ditt liv och därmed skapar en massa positiva känslor.

ÖVNING: TACKSAMHETSSMS
Välj en person som du uppskattar. Någon som är viktig för dig. Tänk på något som den personen gjort för dig (litet som stort). Skicka ett sms till personen där du tackar för det fina den gjort för dig och berättar vad det betyder för dig.

Effekten av övningen är magisk. Testa!

Kram på er!
Tina Löfström
Följ Tina på facebook!

MER:
Det är DET HÄR som Alla hjärtans dag egentligen handlar om