Tina Löfström
Tina Löfström

Här bloggar Tina Löfström om de senaste rönen inom lyckforskning och personlig utveckling – hur dina tankesätt kan påverka hur du mår.

dag 3 lyckoutmaning Bild: Maria Eberfors

Lyckoutmaning dag 3

Publicerat: 2016-06-08   |  Tina Löfström

5-dagars lyckoutmaning!

Vågar du testa något nytt för att se hur din lycka påverkas? Den här veckan har du chansen! I 5 dagar kommer jag att släppa lyckoutmaningar som hjälper dig att pröva på hur du själv kan påverka din egen lycka. Varje dag kommer en enkel utmaning, som tar max 5 minuter att genomföra. 5 minuter per dag som ökar din egen lycka!


3. Lyckoutmaning: Nostalgitripp

Minnet är en fantastisk källa till lycka! Att återkalla gamla, lyckliga minnen ökar välmåendet på ett liknande sätt som när vi upplever nya lyckliga stunder. Eftersom att hjärnan inte skiljer nämnvärt på gamla minnen och nya upplevelser så kan nyttja denna källa till att skapa mer välmående när som helst!

Idag är dagens utmaning att ta några minuter och tänka tillbaka på lyckliga stunder vi upplevt i livet. Vi kan förstärka upplevelsen med att tänka på dofterna, känslorna, synintrycken och ljuden som minnet är förknippat med. Testa att ta en promenad längs minnenas allé!

Jag kommer givetvis också att utmana mig själv! På min facebooksida kommer jag att rapportera om hur utmaningen gått för mig och du får gärna dela med dig till oss andra hur det gått för dig!

Många kramar,
Tina Löfström, Lyckoexpert
Följ Tina på facebook!