Tina Löfström
Tina Löfström

Här bloggar Tina Löfström om de senaste rönen inom lyckforskning och personlig utveckling – hur dina tankesätt kan påverka hur du mår.

dag 4 lyckoutmaning Bild: Maria Eberfors

Lyckoutmaning dag 4

Publicerat: 2016-06-08   |  Tina Löfström

5-dagars lyckoutmaning!

Vågar du testa något nytt för att se hur din lycka påverkas? Den här veckan har du chansen! I 5 dagar kommer jag att släppa lyckoutmaningar som hjälper dig att pröva på hur du själv kan påverka din egen lycka. Varje dag kommer en enkel utmaning, som tar max 5 minuter att genomföra. 5 minuter per dag som ökar din egen lycka!


4. Lyckoutmaning: Bryt negativa tankemönster

”Jag är dålig”, ”Hon är så snygg och jag fula lår”, ”Han har så lätt att prata med alla, men jag kommer aldrig på något smart att säga”. Negativa tankemönster har en tendens att swischa förbi i huvudet utan att vi ens reflekterar över att vi säger elaka saker om oss.

Dagens utmaning är därför att bli medveten om hur vi pratar med oss själva, vilket är det första steget till att bryta negativa mönster. Idag ska vi därför ha lite extra koll på våra tankar. Om vi märker att någon negativ tanke poppar upp, så ska vi fundera på vad som triggade den. Var det att vi kände oss nervösa, avundsjuka, nedstämda, hotade eller något annat?

Överkursutmaning:
Om du känner dig extra modig och vill ha en extra utmaning så kan du också testa två strategier för att bryta mönstret:

1. Att avbryta din tanke och distrahera dig genom att tänka på något annat, neutralt.
2. Att byta ut den elaka tanken mot en ny snäll tanke.

Jag kommer givetvis också att utmana mig själv! På min facebooksida kommer jag att rapportera om hur utmaningen gått för mig och du får gärna dela med dig till oss andra hur det gått för dig!

Många kramar,
Tina Löfström, Lyckoexpert
Följ Tina på facebook!