Tina Löfström
Tina Löfström

Här bloggar Tina Löfström om de senaste rönen inom lyckforskning och personlig utveckling – hur dina tankesätt kan påverka hur du mår.

dag 5 lyckoutmaning Bild: Maria Eberfors

Lyckoutmaning dag 5

Publicerat: 2016-06-11   |  Tina Löfström

5-dagars lyckoutmaning!

Vågar du testa något nytt för att se hur din lycka påverkas? Den här veckan har du chansen! I 5 dagar kommer jag att släppa lyckoutmaningar som hjälper dig att pröva på hur du själv kan påverka din egen lycka. Varje dag kommer en enkel utmaning, som tar max 5 minuter att genomföra. 5 minuter per dag som ökar din egen lycka!

5. Lyckoutmaning: Gör en teknikdetox

Jag älskar allt som har med internet, sociala medier och teknik att göra. Det ger så mycket mervärde i livet, men ganska så ofta så märker jag hur tekniken ersätter mina egna tankar. Exempelvis om jag är inne på facebook. Då tar jag bara in en massa information – jag tänker inte egna, aktiva tankar.

Därför är den femte och sista lyckoutmaningen att ta en liten teknikdetox, eller paus. Syftet är att låta hjärnan arbeta själv. Att minska alla intryck och väcka upp hjärnans egen tankeverksamhet. Hur var och en av oss gör det spelar inte så stor roll. Någon kanske stänger av ljudet på mobilen, någon kanske loggar ut från insta under helgen, någon kanske bjuder hem vänner ikväll istället för att titta på tv. Vi bestämmer själva hur vår detox går till, huvudsaken är att vi låter oss själva vila från tekniken en liten stund!

Jag kommer givetvis också att utmana mig själv! På min facebooksida kommer jag att rapportera om hur utmaningen gått för mig och du får gärna dela med dig till oss andra hur det gått för dig! Eftersom att det är en teknikdetox i helgens utmaning så kommer uppdateringen om denna del först på måndag.

Många kramar,
Tina Löfström, Lyckoexpert
Följ Tina på facebook!