Tina Löfström
Tina Löfström

Här bloggar Tina Löfström om de senaste rönen inom lyckforskning och personlig utveckling – hur dina tankesätt kan påverka hur du mår.

lyckotest Tina Löfström Vardagspuls Bild: Pixa bay

Mät din lyckonivå – så här gör du!

Publicerat: 2016-04-14   |  Tina Löfström

Inom den positiva psykologin finns en uppsjö av tester som forskarna tagit fram för att mäta människors välbefinnande. Beroende på vilket test som används så mäts antingen en aspekt av lyckan eller flera på samma gång.

Den glada nyheten är alla numer kan mäta sina lyckonivåer, tack vare att testerna nu finns att tillgå på nätet! De tester som görs online används sedan i forskningsprojekt runt om i världen och hjälper således oss alla att skapa en bättre och lyckligare värld. Mer forskning innebär mer kunskap om hur vi alla kan bli lyckligare, starkare och mer psykiskt hälsosamma!

För att du enkelt ska kunna mäta dina lyckonivåer har jag tagit fram två tester som på ett bra och snabbt sätt mäter flera aspekter i lyckan och ger dig en övergripande bild av dina lyckonivåer. För att kunna göra testerna registrerar du dig som användare på sidan och får tillgång till dina resultat när som helst. På så vis kan du gå tillbaka och göra om testet när du arbetat med din lycka och se hur resultatet förändrats.

1. PERMA-test: Mäter välbefinnande utifrån de fem huvudfaktorerna för lycka: Positiva känslor, engagemang, relationer, meningsfullhet och åstadkommanden. Jag har tidigare skrivit om dessa faktorer i Tinas Lyckoskola del 1.

Klicka här för att komma till PERMA-testet.

2. Authentic Happiness Inventory: Mäter den övergripande lyckan. Detta är mitt favorittest, då det går relativt snabbt och ger en enkel överblick över lyckonivåerna just nu!

Klicka här för att komma till Authentic Happiness Inventory-testet.