Tina Löfström
Tina Löfström

Här bloggar Tina Löfström om de senaste rönen inom lyckforskning och personlig utveckling – hur dina tankesätt kan påverka hur du mår.

nyckel Bild: Pixabay

Om att utmana sina utmaningar

Publicerat: 2016-06-13   |  Tina Löfström

Ibland bjuder livet på utmaningar och vi står där handfallna utan att veta hur vi ska komma ut på andra sidan. Just nu är jag mitt i en sådan.

Jag och min sambo har efter en lång tids letande hittat ett hus vi vill bo i och kommer snart att flytta in. Just nu är mycket osäkert: Inflyttningsdatum, dubbelhyra, bärandet av alla saker, städandet, inredningen, alla avtal med försäkringar/bredband/sophämtning osv. Jag känner mig helt kollrig i huvudet över allt som ska ordnas och stressnivåerna skiftar i höjd från minut till minut.

Mitt i allt detta är flytten något jag ser oerhört fram emot. Efter att ha bott i lägenhet i många år så finns det mycket vi båda saknat mycket. Äntligen ska vi få en trädgård och stora ytor att vistas i. Vi kommer att bo vid skogen, precis som jag älskar och som gör mig gott för både kropp och själ. Vi kommer att ha plats att bjuda hem vänner och familj. Fira jular och födelsedagar och andra glada dagar utan att trängas. Men allt detta glöms bort i stressen över flytten. Haha, det är helt sanslöst vad lite skillnad i fokus kan göra!

Jag har därför plockat fram en riktigt bra övning till mig själv i denna stund: Den går ut på att tänka på en utmaning man står inför i livet och att för sig själv beskriva tre möjliga positiva utfall som utmaningen och ens egen insats kan resultera i.

I mitt fall tänker jag på allt jag kommer att lära mig om att bo i hus. Jag kommer att träna på att projektleda flytten, inredandet och vardagssysslorna. Vi kommer att ha diskmaskin! Bara det är ju värt all stress nu inför flytten! ;) Sedan ser jag givetvis allt fint som jag beskrev ovan. Skogen, friheten, andrummet.

Ibland behöver vi hjälpa oss själva till lite perspektiv i vardagen. Idag var det min tur att utmana mina utmaningar. Imorgon är det kanske din tur!

Många kramar,
Tina Löfström, Lyckoexpert
Följ Tina på facebook!