Tina Löfström
Tina Löfström

Här bloggar Tina Löfström om de senaste rönen inom lyckforskning och personlig utveckling – hur dina tankesätt kan påverka hur du mår.

minisemester Bild: stokpic

Övning: Minisemester varje dag!

Publicerat: 2016-02-17   |  Tina Löfström

Livet går så oerhört snabbt. Ibland kan en hel dag ha rullat förbi utan att man ens reflekterat kring det. När vardagen blir som ett löpande band, behöver vi stanna upp och aktivt hitta sätt för oss att bryta mönstret. Vi behöver hitta tid där vi kan lyxa till det och njuta lite extra. Vi kan behöva en liten daglig semester!

Vi vet att vi mår bra av att ta till vara på goda stunder i livet. Antingen genom att minnas dem eller genom att uppleva dem. Ett sätt att göra det på, är att verkligen landa i stunden man befinner sig i.

ÖVNING: En daglig semester
Testa detta under veckan som kommer: Hitta 20 minuter varje dag där du kan skapa en liten mini-semester för dig själv, full av njutning. Den ska vara fri från oro, stress, måsten och vara totalt ostörd. Detta är din tid.

Försök att fokusera helt och fullt på vad du känner och upplever och träna på att uttrycka det. Se alla detaljer runt omkring dig. Njut av känslan att vara i denna stund just nu.

Du kan exempelvis använda din semester till att ta en kort promenad, läsa en bok, ta ett varmt bad eller att smaka en ny frukt. Öppna dina sinnen och låt alla intryck flöda. Förstärk din uppmärksamhet mot något spännande, exempelvis en sjungande fågel, och bara upplev!

Ta de sista minutrarna på din semester till att planera och se fram emot nästa dags semester. Vad ska du göra imorgon? I slutet av veckan kan du summera alla dina semestrar och njuta av minnet av dem på nytt. Detta kommer garanterat att göra dig lyckligare!

Kram på er!
Tina Löfström
Följ Tina på facebook!