Tina Löfström
Tina Löfström

Här bloggar Tina Löfström om de senaste rönen inom lyckforskning och personlig utveckling – hur dina tankesätt kan påverka hur du mår.

Tina Löfström Bild: Maria Eberfors

Positiv psykologi och hjärnforskning kan berika livet

Publicerat: 2016-01-28   |  Tina Löfström

Välkommen till min nya, fina blogg här på Vardagspuls!

Jag är Tina Löfström, föreläsare, utvecklingskonsult, utbildare, handledare, sambo, matte, personlig utvecklingsälskare och forskningsnörd. Jag har en bakgrund inom försäljning och det var där som jag fick upp intresset för personlig utveckling. Tack vare jobbet som säljare, fick jag också upp ögonen för min sambo Daniel (det var kärlek vid både första och andra ögonkastet).

Daniel har jag kvar, men numera ser mitt yrkesliv helt annorlunda ut. Idag arbetar jag som föreläsare och bloggare (senast för Aftonbladet Wellness). Min kunskapsbas består av akademiska studier inom positiv psykologi, neurovetenskap, coaching, evolutionspsykologi, traditionell psykologi och en massa annat spännande.

Till vardags jobbar jag med att föreläsa, utbilda och handleda människor i hur positiv psykologi och hjärnforskning kan berika livet. Jag träffar anställda i både små och stora organisationer, privatpersoner, företagsledare, ja alla möjliga människor som vill lära sig hur lycka, motivation och resultat hänger ihop. Jag arbetar utifrån lyckoforskningen för att ta fram verktyg i hur man kan bemöta stress, hantera den och leva gott i en värld där stress och press är vardag.

Jag ser fram emot att dela mina kunskaper med er här på bloggen! Att må bra, leva ett gott vardagsliv, känna meningsfullhet och sammanhang. Lyckoforskning och hjärnforskning i vardagen. Och givetvis kommer bloggen också att handla om mitt absoluta favoritämne inom psykologin: Utvecklande tankesätt.

Visste du att synen på våra egenskaper och karaktärsdrag färgar både motivation, inlärning, mående, rädsla för misslyckanden och en himla massa annat? Eller att beröm både kan uppmuntra och hämma oss? För mig har tankesätt för alltid förändrat mitt liv till det bättre. Jag visste inte att det fanns två sätt att se på sina egenskaper. Att få den insikten har gett mig möjligheten att välja hur jag ser på tillvaron och därmed en oändlig frihet. Jag känner mig modigare, lugnare och mer harmonisk än någonsin. Mina kunder beskriver liknande resultat. Mindre rädsla för vad andra ska tycka, tilltro till sina egna förmågor och ödmjukhet inför sig själv och andra. En enkel skiftning, med stora effekter. Spännande, eller hur?

Det här ska vara en blogg hit du kan komma för att tips, stöd och spännande kunskap. När som helst, hur som helst. Välkommen!