Tina Löfström
Tina Löfström

Här bloggar Tina Löfström om de senaste rönen inom lyckforskning och personlig utveckling – hur dina tankesätt kan påverka hur du mår.

semesterstada Bild: Pixabay

Semesterstäda tankarna

Publicerat: 2016-06-29   |  Tina Löfström

Sommar, ledighet och härlighet! Varför inte då passa på att göra en sommarstädning av tankarna, så att du har full kraft inför semesterfirandet!

 1. Lyssna
  Hur pratar du med dig själv? Det är inte ovanligt att man blir lite förfärad när man faktiskt tar sig tid att lyssna på hur man pratar med sig själv. Vi är många som omedvetet kan vara riktigt elaka mot oss själva och säga saker som vi aldrig skulle säga till någon annan. ”Jag är så ful i de här shortsen” eller ”Jag klarar ju inte att göra någonting ordentligt”.

 2. Rensa ut
  Dags att rensa bland tankarna. Hur vill du tala med dig själv? Vill du vara snäll? Städa då bort de tankar som gör motsatsen. Var ödmjuk mot dig själv när du sätter igång!

 3. Var din egen kompis
  Hur skulle din bästa kompis prata med dig? Se till att bara behålla tankar som är lika mjuka, varma, kärleksfulla och snälla som din kompis ord!

 4. Se dig ur ett större perspektiv
  Som människor är vi så många saker på en och samma gång. Vi är fulla med känslor, tankar, idéer, drömmar, klokhet och mål. Att då förminska sig själv till något litet och kritisera detaljer hos en själv är inte bara elakt - det är också väldigt orättvist. Träna på att se dig ur det stora hela och du kommer ha lättare att se allt det fantastiska!

 5. Städa bort elaka jämförelser
  Att jämföra sig är mänskligt. Men vi kan träna på att välja vilka jämförelser vi vill göra. Välj bort de elaka som får dig att känna dig förminskad och dålig. Lyft fram de goda jämförelserna där du blir fascinerad och inspirerad av de omkring dig. Lyft fram de jämförelser som får dig att känna dig stark och motiverad!

 

Många kramar,
Tina Löfström, Lyckoexpert
Följ Tina på facebook!