Tina Löfström
Tina Löfström

Här bloggar Tina Löfström om de senaste rönen inom lyckforskning och personlig utveckling – hur dina tankesätt kan påverka hur du mår.

semester Bild: Pixabay

Ta livstempen under semestern!

Publicerat: 2016-06-27   |  Tina Löfström

Semester, ledighet och härliga tider! Semester är för de flesta synonymt med årets lyckligaste period. Vi får göra precis vad vi vill, när vi vill, hur vi vill och det tillsammans med sol, spännande äventyr och tid med de vi älskar gör såklart att lyckan skjuter i höjden.

Jag längtar massor till semestern. Men jag längtar också lika mycket tillbaka till jobbet efter semestern. Men den känslan är inte självklar för mig. Den har inte alltid funnits där. Under många år i mitt liv har jag spenderat min tid på att stressa sönder mig den sista jobbveckan innan semestern och haft ångest sista semesterveckan inför att börja jobba igen. Ångest över att spendera den större delen av min tid med att göra något jag egentligen inte velat göra.

Är det ett liv värt att leva? Där man går år ut och år in och längtar efter helgen, lovet, semestern och varje dag vaknar med ångest inför den kommande jobbdagen – är det värt det?

Jag tycker att semesterperioden är en fantastisk möjlighet till rekreation. Att pausa livet som snabbt rullar på, att stanna upp och hitta tid för reflektion, målsättning, riktning. Att se över sina värderingar. Att njuta av allt det fantastiska som vår vackra, svenska sommar erbjuder. Att få tid att ohämmat umgås med vänner, familj, nära. Att hitta på roliga äventyr, både spontana och planerade. Dessutom är semesterperioden en utmärkt reality check för att ta tempen på hur livet känns i sin helhet. Längtar jag tillbaka till vardagen? Ser jag fram emot att komma ur semesterbubblan in i vardagen igen?

 

Många kramar,
Tina Löfström, Lyckoexpert
Följ Tina på facebook!