Tina Löfström
Tina Löfström

Här bloggar Tina Löfström om de senaste rönen inom lyckforskning och personlig utveckling – hur dina tankesätt kan påverka hur du mår.

Tina Löfström lyckoskola vardagspuls Bild: Pixabay

Tinas Lyckoskola: Styrkor

Publicerat: 2016-05-02   |  Tina Löfström

Välkommen till Tinas Lyckoskola den 12.

Det är många som har full koll på sina svagheter. Men forskning visar att det är mer effektfullt både för produktiviteten och välmåendet att använda sina styrkor!

Alla har vi dem med oss genom livet. Våra styrkor. Styrkor som anses lika värdefulla och beundransvärda oavsett vart i världen vi befinner oss. Styrkor som definierar oss som människor och som vi dagligen använder – vare sig vi är medvetna om det eller inte.

Inom positiva psykologi har styrkor kommit att bli ett lika vanligt begrepp som sill är för svenskarna på midsommar. Anledningen till detta är att man kan se oerhört positiva effekter på människor som identifierat och börjat använda sina styrkor regelbundet. Studier visar hur de får bättre resultat på de uppgifter de tar sig an, att de får en ökad tilltro till sin egen förmåga och de mår bättre.

Att fokusera på att använda sina styrkor är alltså en motorväg till bättre mående och ökad produktivitet – en riktig win-win!

På bilden ovan har jag listat de 24 karaktärsstyrkor som forskarna lyckats identifiera. På onsdag kommer jag att skriva mer om hur du kan använda forskningen dels för att identifiera dina toppstyrkor, men också hur du kan använda dig av den kunskapen för att må bättre!

Kram på er!
Tina Löfström, Lyckoexpert
Följ Tina på facebook!

Tinas Lyckoskola:
Del 1: Fem grundstenar i ett lyckligt liv
Del 2: Relationer
Del 3: Positiva känslor
Del 4: Fysisk träning för oss lyckliga
Del 5: Är du optimist eller pessimist?
Del 6: Negativa känslor och att våga känna
Del 7: När du förminskar din lycka, förminskar du dig själv
Del 8: Hur ditt kroppsspråk påverkar ditt liv
Del 9: Det här styr vårt välbefinnande
Del 10: Meditation – ett mentalt gym för din hjärna
Del 11: Flow