Tina Löfström
Tina Löfström

Här bloggar Tina Löfström om de senaste rönen inom lyckforskning och personlig utveckling – hur dina tankesätt kan påverka hur du mår.

Alicia Vikander Bild: Stella Pictures

Våga följa din dröm!

Publicerat: 2016-02-29   |  Tina Löfström

Vilken glädje att vakna upp och läsa att Alicia Vikander vann en Oscar i natt!

Under hela rapporteringen kring Oscarsgalan och Vikander har det återkommande hörts en sak: ”Vilken talang” ”Hon är en naturbegåvning” ”En stjärna”. När Vikander själv får beskriva sin framgång låter det annorlunda. I en intervju med SvD säger hon: ”Turen kommer för att man kämpar för den” och ”Om man inte utsätter sig och kämpar så dyker inga möjligheter upp”.

Varje dag möter jag framgångsrika människor. Människor som lyckats med både det möjliga och det omöjliga. De har alla en sak gemensamt - sin syn på vad framgång är: Framgång handlar sällan om talang eller begåvning. Det handlar om hårt arbete. Framgångsrika människor är de som inte väntar på möjligheter, utan som går ut och letar efter dem. Människor som vågar trotsa sina rädslor och utsätta sig för risker. Människor som skaffar sig tur genom att arbeta hårt och träna för att bli bättre på det de gör.

Alicia Vikander är en stor inspiration just därför! Inte på grund av begåvning eller talang - utan för att hon har gjort jobbet. Hon sökte in till scenskolan flera gånger utan att komma in. Många hade i det läget lagt skådespelardrömmarna på hyllan och sökt andra jobb. Men inte Alicia. Hon gav inte upp. Hon byggde nya vägar och nya möjligheter. Hon skaffade sig chanser genom att aktivt söka upp dem. Hon har kämpat sig fram och idag bär allt det hårda arbetet frukt. DET är inspirerande!

Kram på er!
Tina Löfström
Följ Tina på facebook!

Läs mer:

Så håller du uppe motivationen även i motgång

Fokusera på målet

Vad har du på din bucketlist?