Tina Löfström
Tina Löfström

Här bloggar Tina Löfström om de senaste rönen inom lyckforskning och personlig utveckling – hur dina tankesätt kan påverka hur du mår.

Våga gå din egen väg Bild: Lorri Lang

Våga gå din egen väg!

Publicerat: 2016-03-02   |  Tina Löfström

Vissa tycker att det är egoistiskt att gå sin egen väg. Att man då glömmer alla andra och bara bryr sig om sig själv. Men det är fel. Att gå sin egen väg är något av det finaste man kan göra. För sig själv och för sin omgivning.

Jag vill berätta om en nyfunnen vän till mig. Våra vägar korsades för första gången på grund av att hon tog ett stort steg i sin karriär. Ett steg som kändes läskigt men som var rätt för henne och därför hennes väg att gå. För henne innebar det att säga upp sig från en trygg anställning på kommunen och att köpa upp ett bolag och driva det i egen regi. Ett stort beslut som lönat sig tiofalt. När man pratar med henne är det så tydligt att hon är på RÄTT väg för henne. Hon ler med hela ansiktet och fullkomligt strålar. Den utstrålningen sänder hon till oss i hennes omgivning varje gång vi träffar henne. Den glädjen får hennes man och barn möta varje morgon och kväll.

Våra beslut kommer alltid att påverka oss själva. De kommer att göra oss starkare eller svagare. Räddare eller modigare. Olyckliga eller lyckliga. Men de kommer också att påverka de vi har omkring oss. För sådant är livet. Våra upplevelser färgar av sig på andra. Våra tankar syns utåt. Våra känslor smittar.

Så våga följa den där vägen, trots att den må vara stenig, brant eller snårig. För den är DIN. Att gå sin egen väg är något av det finaste du kan göra. För dig själv och för din omgivning.

Kram på er!
Tina Löfström
Följ Tina på facebook!

MER:
Våga följa din dröm