Bild: Caroline Vahlberg

5:2-diet – och livets första löprunda

Publicerat: 2015-11-12   |  Caroline Vahlberg

Mål i sikte, lite drygt en månad kvar till final! Vi ska kämpa på med träningen och maten in i det sista så att resultaten ska bli så bra som möjligt. Men sedan ska vi ju fortsätta med detta, för det här är ju ingen quickfix utan en påbörjad livsstil som vi ska försöka hålla resten av våra liv!  

Eftersom min vikt står still så ska jag nu testa att köra 5:2-dieten. Alltså äta "vanligt" 5 dagar och fasta (500 kcal) 2 dagar i veckan. Kan erkänna att jag varit rätt skeptisk mot detta tidigare, men efter samråd med både Sofia Antonsson och Leila Söderholm ska jag i alla fall prova för att se om något händer med vikten.

I morgon börjar jag med min första fastedag. (Bäst att hålla sig borta från mig, då jag blir på så dåligt humör när jag är hungrig).  Har inte bestämt än om jag ska ÄTA upp mina 500 kcal, eller om jag ska dricka några cambridge shakes. Får sova på saken.

I dag har jag gjort något som jag ALDRIG gjort förut! Jag är så stolt över mig själv! Jag har sprungit! Jo, ni läste rätt! Jag och Saga fick ett ryck, och tog på oss löparskorna. Saga har blivit så duktig, hon stannade inte en enda gång och var knappt svettig efteråt! Jag, däremot, var tvungen att hämta andan några gånger, men jag sprang nästan hela tiden. Kan säga att hjärtat höll på att hoppa ut ur kroppen, trodde jag skulle dö, men det var så skönt efteråt. Vi ska nog springa i morgon igen. Det ni!