Caroline och Saga Vahlberg
Familjens hälsoresa

Namn: Caroline Vahlberg
Familj: Min man Jocke, dottern Saga, bonustjejerna Johanna 22 år och Evelina 20 år, hundarna Tindra och Harry samt katterna Fridolf och Tusse.
Ålder: 39 år
Bor: I Mjölby

Till bloggens startsida
Leila bloggar om familjens nya träning
Sofia bloggar om familjens nya matvanor

Gör till vardags: Driver nagelsalong

Vad tittar du på? Nyhetsmorgon, Så mycket bättre.

Vad eller vem lyssnar du på? Allt från schlager till rock.

Vilken är din vanligaste vardagsmiddag? Vegetarisk pastasallad.

Vad får du hög positiv puls i vardagen av? Min familj och mina hundar.

Vad ger dig hög negativ puls i vardagen? Oärliga människor.

Om din syster skulle beskriva dig hur skulle hon göra det då? Snäll och omtänksam.

När du ska planera och handla för veckan, vad är det som alltid slinker med? Frukt.

När du ska lyxa till det lite vad gör du då? Tar en chokladbit till kaffet.

Om du var folkhälsominister vad är det första du skulle göra? Se till att man i skolan får lära sig mer om kost och träning.

frukost Bild: Caroline Vahlberg

Härliga morgon

Publicerat: 2015-10-16   |  Familjens hälsoresa

Åh vad jag älskar lugna mornar. I dag börjar jag inte förräns vid 14.00 och har bestämt att jag ska ha en slappmorgon! Har tänt ljus och äter frukost framför TV:n, Nyhetsmorgon, ett av mina favoritprogram. Hundarna ligger och snarkar i soffan. Allt är lungt och skönt. Kan inte bli en bättre start på morgonen! Behöver det här känner jag, efter att jag har haft ett fullspäckat schema sista tiden...

Den här veckan har vi provat en matkasse från ett känt bolag. Har brist på fantasi när det gäller matlagning just nu, och även brist på tid att planera veckans mat, så detta fick bli en lösning just nu. Beställde den glutenfria, så att det skulle passa alla. Jocke har stått för matlagningen denna vecka, då jag jobbat på kvällarna.

Saga och jag var och simmade i veckan, jag 1000 meter och Saga 1100 meter! Första gången någonsin hon simmat så långt! Duktiga Saga!

Jag höll på att få en chock där i simhallen! När jag kom in i duschrummet satt två stycken duschdraperier uppsatta!! Någon där måste ha läst min blogg!!! (Ha ha man kan jju tro det iallafall.) Så skönt, nu kan man duscha utan att behöva bli uttittad.

Den här veckan har jag fått en läxa av Sofia Antonsson. Ska skriva ner allt jag äter i en app och sedan börja samt avsluta dagen med mindfullness. (Här finns en genomgång av flera olika appar). Jag har ju, som jag tidigare nämnt, ett fullspäckat schema just nu och jag känner mig ständigt stressad. Och stress är INTE bra för viktminskningen.