Bild: Johnér Bildbyrå

I affären

Publicerat: 2015-08-31   |  Familjens hälsoresa

Jag och min familj bor i en liten stad i Östergötland som heter Mjölby. Att vara med på lokaltidningens första sida, gör att man faktiskt blir igenkänd här. Jag arbetar ju mestadels hemifrån, men ibland även nere i stan, i en butik.

Häromdagen när jag expierade en kund, så märkte jag att hon studerade  mig från topp till tå, sedan utbrast hon:

 - Det är väl du som ska var med på tv va?!!

Hon berättade att hon minsann kommer att följa oss och heja på oss! Känns kul att folk blir engagerade. Några har till och med sagt att de ska titta på oss för att själva få tips och råd! Det gillar jag skarpt, och då blir jag ännu mer taggad att faktiskt göra denna resa!

Mindre roligt är det dock att åka till affären. Det känns som om alla kollar in vad jag lägger i korgen....

Skulle fira min ena svåger häromdagen och skulle köpa en chokladask. Kan ni tänka er, ena dagen pryder man omslaget på tidningen där det står att " nu blir det endast morötter till fikat". (Jo så stod det faktiskt, även om jag skojade lite när jag sa det, för vem vill ha en morot till kaffet liksom?!) och så ett par dagar efter står man där i kassakön med en stor chokladkartong i korgen.

-Jaha ja, så gick det med den hälsoresan!!- Nu ska hon minsann hem och trycka i sig choklad!
- Nu kom vi på henne minnsann!
- Vilken dålig karaktär!  

Jag hörde nästan folks tankar där jag stod och plockade upp asken på varubandet. Nästa gång någon fyller år så köper jag INTE  choklad i present, jag får hitta på något helt annat, kanske blir det en påse med morötter?!