Caroline och Saga Vahlberg
Familjens hälsoresa

Namn: Caroline Vahlberg
Familj: Min man Jocke, dottern Saga, bonustjejerna Johanna 22 år och Evelina 20 år, hundarna Tindra och Harry samt katterna Fridolf och Tusse.
Ålder: 39 år
Bor: I Mjölby

Till bloggens startsida
Leila bloggar om familjens nya träning
Sofia bloggar om familjens nya matvanor

Gör till vardags: Driver nagelsalong

Vad tittar du på? Nyhetsmorgon, Så mycket bättre.

Vad eller vem lyssnar du på? Allt från schlager till rock.

Vilken är din vanligaste vardagsmiddag? Vegetarisk pastasallad.

Vad får du hög positiv puls i vardagen av? Min familj och mina hundar.

Vad ger dig hög negativ puls i vardagen? Oärliga människor.

Om din syster skulle beskriva dig hur skulle hon göra det då? Snäll och omtänksam.

När du ska planera och handla för veckan, vad är det som alltid slinker med? Frukt.

När du ska lyxa till det lite vad gör du då? Tar en chokladbit till kaffet.

Om du var folkhälsominister vad är det första du skulle göra? Se till att man i skolan får lära sig mer om kost och träning.

Lundbybadet Bild: Caroline Vahlberg

Jag älskar att simma, men hatar att visa mig i bikini

Publicerat: 2015-09-17   |  Caroline Vahlberg

I dag började jag dagen med att åka till badhuset och simma. Jag älskar att simma, men hatar att visa mig i bikini.... (Det känns så fruktansvärt omodernt i vårt badhus. I omklädningsrummet  står skåpen på rad, 2 st över varann. Där ska man alltså stå och byta om som packade sillar....För att inte prata om duscharna.... alla på rad och så en smal gång bredvid som går ut till bassängerna. Där ska man alltså stå helt näck medans den ena efter andra går förbi. Nej fy. Varför finns det inga draperier? Kan man inte få duscha i fred? och sen som pricken över i, så är bastun med glasdörr placerad mittimot duscharna. Simhallen är ju som gjord för att man ska få ångest.)

Men jag har bitit i det sura äpplet och åkt dit i allafall, trots att det tagit emot. Jag kanske vänjer mig. När jag väl åker och simmar så brukar jag alltid åka när de har motionssim på mornarna. Då är det nästan bara morgonpigga pensionärer där, passar mig perfekt! Ingen att behöva hålla in magen för.  Det är så skönt nu på hösten, då det är lite mörkare på morgonen. Då tänds det ljus och det spelas lugn musik i simhallen. Så avkopplande och mysigt! I dag spelades en låt med Helene Sjöholm, hon sjöng: jag vill känna att jag lever, all den tid jag har, ska jag leva som jag vill......jag vill känna att jag levt mitt liv!!  (Gabriellas sång)   Vilken underbar låt! Kände att jag fick extra kraft, och de 1000 meterna som jag hade tänkt att simma blev till 1300 m!  För precis SÅ känner jag, att jag vill leva som jag vill! Och att jag vill kunna känna där på ålderns höst, att jag verkligen har levt mitt liv, det där korta, som inte går i repris!

Mitt nya ledord härmed får bli, Carpe Diem, Fånga dagen!!!